• Ви знаходитесь тут:

  • Головна
  • Новини
  • Тиждень фізики, математики та інформатики

Тиждень фізики, математики та інформатики

2016-04-21

/Files/images/IMG_20160421_124943.jpg Вчитель інформатики Захарченко Марія Анатоліївна підчас гри "Турнір хакерів"

З 11 по 15 квітня 2016 року була проведена маса заходів у рамках тижня фізики, математики та інформатики. Варто відмітити гру з інформатики для учнів 5-10 класів, яка називалась "Турнір хакерів". Ведучою була вчитель інформатики Захарченко Марія Анатоліївна. До гри були запрошені учні з кожного класу старшої школи, крім 8 і 11 класу. І зрозуміло чому: 11 клас старанно готується до здачі ЗНО, а в 8 – ще немає інформатики, адже вони вчаться за старою програмою. Напередодні гри капітанам команд було доручено сформувати команди, придумати назву та її девіз. Капітаном команди "Матриця" був учень 10 класу Турчин Роман, а команди "Брендмауери" - його однокласниця Коцюба Катерина.

Учасникам пропонувалася «програмістська» версія відомих народних прислів'їв і приказок, а їм потрібно було від­творити оригінальні версії народної мудрості, на основі яких складено програмістські версії ви­словів. У другому та четвертому конкурсах команди представляли учні 5 і 7 класів, які виконували практичні завдання у ГР Paint та ТП MS Office Excel. Глядачі могли бачити внесені зміни, адже зображення з моніторів проектувалися на екрани. У 5 і 6 конкурсах члени команд викреслювали "зайвий термін" із запропонованого ряду, а глядачі гралися з м"ячем. Останній конкурс був надзвичайно цікавим: один учень шпурляв паперовий м"ячик у глядацький зал і той, хто його ловив, мав відповісти на питання ведучої лише так або ні. Якщо відповідь була вірною, він мав право віддати бал одній з команд. Переможцями стали "брендмауери". Батьківський комітет школи нагородив обидві команди цінними призами.

Учні 10 класу, вивчаючи програму MS Publisher, створили стінгазети з математики та фізики. Найкращі роботи були представлені на виставці робіт у комп'ютерному класі. Перше місце зайняла робота Коцюби Катерини, друге - Пащенко Софії, а третє - Турчина Романа. Крім того, група бажаючих з 7 класу створили мальовану стінгазету з інформатики.

Учні молодшої школи створювали листівки у ГР Tux Paint. Їхні найбільш вдалі роботи можна побачити тут.

Учні 9-11 класів разом з учителем фізики Дудкою Т.В. переглядали відеоматеріал "Усі таємниці космосу". Приємно відмітити, що після перегляду, дехто з них просив завантажити побачене собі на флешнакопичувач.

Взагалі, тиждень пройшов дуже насичено. Дякуємо, кожному вчителеві за його зусилля!

Кiлькiсть переглядiв: 157

Коментарi