Зустріч випускників

2015-03-10

/Files/photogallery/IMG_5350 (2)_p.JPG Вчителі Козинської ЗОШ

Щороку в одну із субот останнього місяця зими, Козинська ЗОШ гостинно відкриває двері для своїх випускників. Ось і цього року 28 лютого у стінах нашої школи зустрілися випускники 1965, 1675, 1985, 1995 та 2005 років.

Хтось ще зовсім недавно залишив улюблену школу, а для когось з того часу вже минуло 50 років. Але усіх їх об'єднує одне - любов до рідної школи і вчителів, а також теплі спогади про шкільне життя.

Найстарші наші випускники (1965 року) - живі свідки і творці Козинської школи. Їм довелося навчатися у різних приміщеннях, що колись належали школі - теперішнє кафе "Малявка", склад заводу "Космос", в так званій "червоній" школі і будувати нову школу, яка відкрилася у 1964 році.

Жовтенята, піонери, комсомольці - цей шлях пройшли у Козинській школі її випускники 1975 року. Це був клас спортивних, співочих, трудолюбивих, винахідливих, спокійних, розбишакуватих і екстравгантних учнів.

Коли ми збирали спогади про випуск 1985 року, то тільки й чули слова "унікальний клас", "унікальний клас", а покійний Сова Микола Миколайович говорив "ох і клас", або "оце був клас" - 45 учнів, з них 27 хлопців. І при цьому завжди активні учасники свят, костюмованих виступів, а хор з них який був! Художня самодіяльність - І місце!

Випуск 1995 року відзначився тим, що це були "останні" піонери нашої школи. Після них уже нікого не приймали у піонери. Обидва класи були активними у своїх святах, зуміли насолодитись останніми піонерськими вогнищами. ще їм пощастило об'їздити весь південь України - тоді давали багато чорнобильських путівок на море. Крім того побували вони у Бресті, Львові.

Не знаємо, чи це правда, але кажуть, що їх однокласниця Церцвадзе Анжела підтягувалася на перекладині 35 разів - при цьому рекорд школи у хлопців - 26 разів.

Випускники 2005 року особливі: вони ніколи не були піонерами, бо навчалися у роки незалежної України. Старші покоління подумають, що вони були неорганізовані, раз не було піонерії. Це не так. У Козинській школі - першій із шкіл Обухівського району, було створене учнівське самоврядування під назвою "Країна Добродея" зі своїм Президентом та Кабінетом Міністрів. Як годиться президента обирали всі учні старших класів шляхом таємного голосування. Перед цим кандидати знайомили виборців зі своїми програмами.

Випускники 2005 року тепло згадують їдальню з 2 - 3 порціями замість однієї. У всіх в пам'яті залишились чудові дискотеки, дні туриста, свято квітів. А ще ці учні вважають себе"найпродуктивнішим випуском" у плані народження дітей.

У нашій школі є традиція: кожен випуск у книзі відгуків залишає свій коментар чи побажання. Ось що написали цього року:

Перший гість - Франчук микола (випуск 1985 року): "Тридцять років пройшло як ми переступили шкільний поріг і пішли дорогою життя. Тут нас навчали і добру, і любові, а також давали знання для майбутнього. Перші букви і цифри, англійські слова не забудемо ніколи. Ми вдячні вчителям за турботу та їх науку. Бажаємо сьогоднішньому педагогічному колективу щастя, здоров"я та довгого віку".

Випуск 1975 року: "Шановні вчителі, дякуємо за свято. Бажаємо Вам міцного здоров"я, радості, усмішок, любові і поваги від учнів, довгих років життя". Щоб переглянути фото із зустрічі випускників натисніть сюди

Кiлькiсть переглядiв: 90

Коментарi